Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g549g3293kcal115.2g36.2g296.3g0g
Sokeri 549g2228kcal0g548.2g0g0g
Voisarvi croissant 549g1991kcal43.8g217.6g102.3g12g
Kananmuna kuoreton 168g239kcal21g0.5g17.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 61g174kcal9.5g0.1g15.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 549g1883kcal55.9g384.1g6.6g19.2g
Leivinjauhe 31g54kcal1.6g11.5g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15g47kcal1.7g9.1g1.1g4.3g
Raparperi 1829g616kcal12.6g100.6g1.8g25.6g
Sokeri 198g804kcal0g198g0g0g
Fariinisokeri320g1300kcal0g319.8g0g0g
Vesi92g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton92g19kcal0.3g1.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25296kcal523.2g3654.4g881g122.8g
Valittu annoskoko5000g12648kcal261.6g1827.2g440.5g61.4g
Annoskoko puolitettuna2500g6324kcal130.8g913.6g220.3g30.7g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759