Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 471g3415kcal5.6g1.9g382.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai979g3428kcal117.5g695.3g20.6g29.4g
Sokeri 480g1949kcal0g479.7g0g0g
Leivinjauhe 19g33kcal1g7.1g0g0.1g
Ruokasooda 19g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g75kcal0g18.6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 377g113kcal10.8g13.6g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 104g148kcal12.9g0.3g10.6g0g
Raparperi 1130g381kcal7.8g62.1g1.1g15.8g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 377g498kcal9.9g12.1g45.2g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g471g283kcal47.1g20.2g1.4g0g
Sokeri 320g1300kcal0g319.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 207g296kcal25.9g0.6g21.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g113kcal0g28g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24061kcal477g3318.6g966.6g90.6g
Valittu annoskoko5000g12031kcal238.5g1659.3g483.3g45.3g
Annoskoko puolitettuna2500g6015kcal119.3g829.7g241.7g22.7g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574