Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen410g2953kcal0g0g328.1g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl1025g3692kcal123.1g728.1g21.5g0g
Kananmuna kuoreton 451g644kcal56.4g1.4g46.2g0g
Sokeri 615g2497kcal0g614.6g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 820g706kcal25.4g36.1g49.2g0g
Vadelma 1641g674kcal16.4g67.3g13.1g60.7g
Leivinjauhe 21g36kcal1.1g7.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g66kcal0g16.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g22534kcal444.8g2943g916.2g121.6g
Valittu annoskoko5000g11267kcal222.4g1471.5g458.1g60.8g
Annoskoko puolitettuna2500g5634kcal111.2g735.8g229.1g30.4g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375