Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 528g753kcal65.9g1.6g54.1g0g
Sokeri 815g3309kcal0g814.4g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1119g202kcal6.3g28g4.5g7.8g
Rypsiöljy 575g5089kcal0g0g575.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1247g4278kcal127g872.8g15g43.6g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Ruokasooda 32g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl416g2660kcal58.2g14.1g261.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g19g70kcal0.7g15.3g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g26g102kcal0g25.3g0g0g
Rusina 192g561kcal5.4g115.3g1g18.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g34159kcal530.4g3797.8g1825g140.4g
Valittu annoskoko5000g17079kcal265.2g1898.9g912.5g70.2g
Annoskoko puolitettuna2500g8540kcal132.6g949.5g456.3g35.1g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980