Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi479g2157kcal31.2g287.6g100.7g14.9g
Mascarpone (250g)959g5005kcal43.1g43.1g517.7g0g
Flora Vanilla 12%1199g2277kcal53.9g191.8g143.8g0g
Sokeri 1019g4135kcal0g1017.7g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g288g184kcal10.1g0.6g71.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Suolapähkinä 14g86kcal3.6g1.4g7.2g1.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 431g183kcal42.3g1.7g0.4g0g
Vispikerma Flora 20%240g527kcal7.2g12g47.9g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g360g2010kcal30.2g197.7g122.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g33223kcal443.2g3531g2023.6g32g
Valittu annoskoko5000g16612kcal221.6g1765.5g1011.8g16g
Annoskoko puolitettuna2500g8306kcal110.8g882.8g505.9g8g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313