Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore1498g255kcal9g37.4g6g10.5g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g856g1412kcal171.2g0g85.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g321g90kcal1.9g19.1g0.6g8g
Sipuli (kuorittu)321g87kcal4.2g15.4g0.6g5.5g
Basilika, tuore 21g5.8kcal0.7g0.2g0.2g0.3g
Tomaattimurska 856g252kcal4.8g45.4g1.7g16.3g
Tomaattisose tomaattipyree 96g73kcal4.3g12.4g0.2g1g
Ketsuppi, Heinz43g44kcal0.4g10.3g0g0.5g
Valkosipuli 26g28kcal2g4.2g0.2g0.5g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g535g1310kcal96.3g3.2g101.6g0g
Mozzarella juustoraaste, valio214g621kcal55.6g0g44.9g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen214g43kcal1.3g8.1g0.6g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8439kcal703.4g311.4g484.4g91.2g
Valittu annoskoko5000g4220kcal351.7g155.7g242.2g45.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2110kcal175.9g77.9g121.1g22.8g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171