Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g965g1641kcal193.1g0g96.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g217kcal0g0g24.1g0g
Vesi724g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali2413g509kcal29g82g4.8g50.7g
Sipuli (kuorittu)241g65kcal3.1g11.6g0.5g4.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g483g135kcal2.9g28.7g1g12.1g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl53g133kcal6.4g0.8g11.7g0.1g
Siirappi, tumma97g309kcal0.1g71.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6018kcal469.2g389g277.2g134g
Valittu annoskoko5000g3009kcal234.6g194.5g138.6g67g
Annoskoko puolitettuna2500g1505kcal117.3g97.3g69.3g33.5g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587