Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g2424g8727kcal339.4g1648.5g75.2g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g121g30kcal0.5g10.2g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g30g32kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 1758g2473kcal32.9g9.7g242g83.7g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )303g2727kcal0g0g303g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g182g722kcal40g0g60g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g182g706kcal60g0g51.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g30834kcal950.4g3346.6g1464.2g169.6g
Valittu annoskoko5000g15417kcal475.2g1673.3g732.1g84.8g
Annoskoko puolitettuna2500g7709kcal237.6g836.7g366.1g42.4g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437961