Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer983g5061kcal38.3g550.4g294.8g52.1g
Voi 983g7129kcal11.7g3.9g799g0g
Sokeri 835g3391kcal0g834.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1081g1362kcal118.9g3.2g97.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1118g3836kcal113.9g782.6g13.4g39.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g41559kcal565.6g4349.2g2409g182.4g
Valittu annoskoko5000g20780kcal282.8g2174.6g1204.5g91.2g
Annoskoko puolitettuna2500g10390kcal141.4g1087.3g602.3g45.6g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834