Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g1900g6933kcal208.9g1253.7g87.4g83.6g
Vesi, vesijohtovesi 1753g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 73g54kcal9.6g0.8g0.3g5g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön351g2455kcal7.7g15.4g56.1g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g117g1052kcal0g0g116.9g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g585g1490kcal106.4g271.8g45g94.7g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g29g2.9kcal0.4g0g0g24.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g175g999kcal40g34.2g87g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25974kcal746g3151.8g785.4g437.2g
Valittu annoskoko5000g12987kcal373g1575.9g392.7g218.6g
Annoskoko puolitettuna2500g6494kcal186.5g788g196.4g109.3g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214