Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g1301g1717kcal286.2g0g59.8g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK813g1089kcal178.9g0g48.8g0g
Lanttu 813g235kcal8.1g37.4g2.4g14.6g
Porkkana 813g266kcal5g45.2g1.6g20.7g
Peruna, vanha, kuorittu 650g495kcal12.2g100.8g1.3g6.5g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g98g537kcal1g1g58.5g0g
Milbona Maito rasvaton488g161kcal16.1g23.9g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8999kcal1015g416.6g344.8g83.6g
Valittu annoskoko5000g4500kcal507.5g208.3g172.4g41.8g
Annoskoko puolitettuna2500g2250kcal253.8g104.2g86.2g20.9g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403