Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3016g612kcal18.1g114.6g9g42.2g
Valkoviini kuiva 151g103kcal0.5g0.9g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g211g59kcal1.3g12.6g0.4g5.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g33g35kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g30g265kcal0g0g30.2g0g
Vesi1206g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)91g91kcal6.8g15.4g0.5g1.9g
Sokeri 36g147kcal0g36.2g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g45g43kcal1.9g7.7g0.1g0g
Basilika, tuore 30g8.2kcal0.9g0.3g0.2g0.5g
Kuohukerma,valio,2dl151g513kcal3g4.5g52.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3752kcal70.2g395.2g186.8g101.2g
Valittu annoskoko5000g1876kcal35.1g197.6g93.4g50.6g
Annoskoko puolitettuna2500g938kcal17.6g98.8g46.7g25.3g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=448838