Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 722g279kcal23.8g20.2g10.8g0g
Hiiva 181g135kcal23.7g2g0.7g12.5g
Hunaja 144g477kcal0.7g116.7g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 794g1133kcal99.3g2.4g81.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1408g4831kcal143.5g985.6g16.9g49.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala939g3004kcal140.8g553.8g24.4g93.9g
Margariini 60%, keskiarvo 722g3845kcal2.4g2.5g433.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g72g46kcal2.5g0.1g18.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g27500kcal873.4g3366.6g1171g311.4g
Valittu annoskoko5000g13750kcal436.7g1683.3g585.5g155.7g
Annoskoko puolitettuna2500g6875kcal218.4g841.7g292.8g77.9g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116