Kreikkalainen kurpitsalasagne

6 annosta.

valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.

Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Kuutioi kurpitsa.

Kuori ja kuutioi porkkana.

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Yhdistä kaikki kasvikset.

Lisää öljy ja mausteet.

Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.

Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.

Kokoa lasagne.

Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.

Murustele päälle hieman fetaa.

Lusikoi hieman ranskankermaa.

Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.

Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.

Tee 2-3 kerrosta.

Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.

Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 517 grammaa

Sallah
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myskikurpitsa, kypsentämätön (Butternut-kurpitsa), annos 100g1612g725kcal16.1g188.4g1.6g32.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g322g232kcal8.1g54.2g0.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g20kcal1.5g3.2g0.1g0.4g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g73g638kcal0g0g72.5g0g
Mutti paseerattu tomaatti1290g413kcal21.9g59.3g1.3g0g
Oregano, tuore (Järvikylä), annos 10g73g49kcal1.7g7.2g1.4g1.8g
Ranskankerma Valio322g903kcal8.1g11.3g90.3g0g
Pirkka parhaat fetajuusto (Pirkka)322g887kcal51.6g3.2g74.1g0g
Lasagnelevy, euroshopper290g1016kcal34.8g206g4.1g0g
Parmissimo - parmesanraaste322g1264kcal106.4g0g91.6g0g
Kalamata oliivit, pirkka250g425kcal4g3.2g42.5g11g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13200kcal509.6g1084.4g760g96g
Valittu annoskoko5000g6600kcal254.8g542.2g380g48g
Annoskoko puolitettuna2500g3300kcal127.4g271.1g190g24g
Arvot/100g100g132kcal5.1g10.8g7.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=465582