Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g530g1007kcal12.7g21.2g100.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1060g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)64g191kcal5.7g6.4g15.3g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka283g232kcal9.6g53.7g2.8g2.8g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 177g75kcal6g8.5g1.8g0g
Valkoviini makea 424g410kcal1.3g25.4g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 1413g3130kcal247.3g0g240.2g0g
Persilja 7.1g1.9kcal0.1g0.1g0g0.6g
Porkkana 495g162kcal3.1g27.5g1g12.6g
Lehtiselleri 106g14kcal1.2g1.2g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)283g76kcal3.7g13.6g0.6g4.8g
Oliiviöljy 50g437kcal0g0g49.5g0g
Voi 106g769kcal1.3g0.4g86.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13028kcal584.8g318.8g996.8g45.8g
Valittu annoskoko5000g6514kcal292.4g159.4g498.4g22.9g
Annoskoko puolitettuna2500g3257kcal146.2g79.7g249.2g11.5g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165