Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 180g54kcal2.2g8.6g0.4g3.1g
Vesi, vesijohtovesi 2589g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 14g122kcal0g0g13.8g0g
Mustapippuri 6.9g19kcal0.8g2.6g0.2g1.8g
Timjami 31g88kcal2.8g8.4g2.3g11.5g
Purjosipuli 268g61kcal4.8g6.4g0.5g5.6g
Valkosipuli 21g22kcal1.6g3.4g0.1g0.4g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 155g34kcal0.5g2.5g0g0.2g
Juuriselleri 183g58kcal2.3g8.4g0.4g5.7g
Tomaattisose tomaattipyree 147g112kcal6.6g18.9g0.3g1.5g
Puna-ahven savustettu 690g777kcal116.1g0g34.5g0g
Katkarapu 406g277kcal58.6g0g4.5g0g
Sinisimpukka vedessä 311g276kcal48.6g5.9g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3801kcal489.8g130.2g126.4g59.6g
Valittu annoskoko5000g1900kcal244.9g65.1g63.2g29.8g
Annoskoko puolitettuna2500g950kcal122.5g32.6g31.6g14.9g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203