Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)3333g24000kcal3.3g3.3g2666.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 952g2713kcal147.6g1.9g238.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)714g143kcal0g46.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g53712kcal301.8g103.2g5809.6g0g
Valittu annoskoko5000g26856kcal150.9g51.6g2904.8g0g
Annoskoko puolitettuna2500g13428kcal75.5g25.8g1452.4g0g
Arvot/100g100g537kcal3g1g58.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=67435