Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 435g179kcal4.3g17.8g3.5g16.1g
Voi 565g4100kcal6.7g2.3g459.5g0g
Suklaa tumma 1739g8983kcal67.8g926.3g539.1g92.2g
Vehnäjauho puolikarkea 304g1044kcal31g213g3.7g10.7g
Sokeri 652g2647kcal0g651.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 1304g1861kcal163g3.9g133.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g37628kcal545.6g3629.6g2279g238g
Valittu annoskoko5000g18814kcal272.8g1814.8g1139.5g119g
Annoskoko puolitettuna2500g9407kcal136.4g907.4g569.8g59.5g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353