Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g269g1772kcal0g0g198.7g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 537g143kcal17.7g16.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu338g426kcal37.2g1g30.5g0g
Sokeri 537g2180kcal0g536.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai591g2068kcal70.9g419.4g12.4g17.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)322g1192kcal45.1g177.2g25.8g35.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g107kcal0g26.6g0g0g
Leivinjauhe27g47kcal1.4g10.2g0g0.1g
Raparperi, tuore725g225kcal5.1g39.9g0.7g10.2g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g537g349kcal59.1g22.6g1.6g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 537g143kcal17.7g16.6g0g0g
Fruktoosi188g752kcal0g188g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu338g426kcal37.2g1g30.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g107kcal0g26.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19877kcal582.8g2964.4g600.4g126.8g
Valittu annoskoko5000g9938kcal291.4g1482.2g300.2g63.4g
Annoskoko puolitettuna2500g4969kcal145.7g741.1g150.1g31.7g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316