Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 1667g2365kcal292.3g0g133.2g0g
Paprika punainen 208g61kcal2g9.4g0.8g4g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g1389g5139kcal62.5g430.6g347.2g51.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 694g446kcal22.2g33.5g24.3g0.1g
Sipuli (kuorittu)521g141kcal6.8g25g1g8.9g
Kananmuna 50g(kpl)521g656kcal57.3g1.6g46.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17615kcal886.2g1000.2g1106.8g128.8g
Valittu annoskoko5000g8808kcal443.1g500.1g553.4g64.4g
Annoskoko puolitettuna2500g4404kcal221.6g250.1g276.7g32.2g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609