Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 181g971kcal1.6g1.3g108.5g0g
Sokeri 769g3121kcal0g768.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1175g4033kcal119.8g822.7g14.1g41.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)904g289kcal27.1g42.5g0g0g
Rypsiöljy 163g1439kcal0g0g162.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1808g644kcal2.9g128.6g1.6g36.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20993kcal302.8g3526.4g573.8g154.6g
Valittu annoskoko5000g10497kcal151.4g1763.2g286.9g77.3g
Annoskoko puolitettuna2500g5248kcal75.7g881.6g143.5g38.7g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247