Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g653g183kcal3.9g38.8g1.3g16.3g
Sipuli (kuorittu)638g172kcal8.3g30.6g1.3g10.9g
Pekoni rasvainen 213g800kcal25.5g0g78.7g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)46g332kcal0g0g36.9g0g
Hirvenliha 993g1116kcal209.8g0g29.8g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 1181g503kcal4.5g48.4g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 426g1659kcal9.1g9.4g178.7g0g
Lihaliemi laimennettu 709g134kcal0g21.3g4.3g0.1g
Valkosipuli 71g77kcal5.6g11.6g0.4g1.5g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g71g255kcal9.2g49.6g1.5g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10462kcal551.8g419.4g665.8g62.8g
Valittu annoskoko5000g5231kcal275.9g209.7g332.9g31.4g
Annoskoko puolitettuna2500g2616kcal138g104.9g166.5g15.7g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565