Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g1704g579kcal3.4g121g5.1g30.7g
Voi (perinteinen meijerivoi)483g3479kcal0.5g0.5g386.5g0g
Sokeri636g2581kcal0g635.1g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g731g2632kcal95g511.8g15.4g27.1g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl636g2162kcal12.7g19.1g222.5g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g795g517kcal87.4g33.4g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23954kcal399.6g2653.8g1263.8g115.8g
Valittu annoskoko5000g11977kcal199.8g1326.9g631.9g57.9g
Annoskoko puolitettuna2500g5989kcal99.9g663.5g316g29g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574