Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 684g263kcal6.8g47.2g1.4g17.1g
Palsternakka 321g204kcal1.6g37.9g1.3g14.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g505g136kcal6.6g24.2g1g8.6g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)34g86kcal3.8g1g7.5g0.5g
Vesi2139g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g32g36kcal0.2g7.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 855g330kcal1.4g69.8g0.8g12.8g
Mustapippuri, annos 1g2.1g4.9kcal0.2g0.8g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g321g674kcal73.8g0g41.7g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g107g150kcal3g7g12.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3766kcal194.8g390.6g133.2g106.8g
Valittu annoskoko5000g1883kcal97.4g195.3g66.6g53.4g
Annoskoko puolitettuna2500g942kcal48.7g97.7g33.3g26.7g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712