Kasvissosekeitto

Lisää keitinveteen liemijauhe ja kiehuvaan veteen porkkanat ja perunat.

Viiden minuutin kuluttua purjojen syötävä (eli vaalea) osa ja sipuli pilkottuna.

Lopuksi perunoiden ja porkkanoiden jo pehmettyä lisää joukkoon parsakaali.

Valuta ylimääräinen keitinvesi talteen ja soseuta vihannekset.

Lisää keitinvettä takaisin siinä määrin kuinka juoksevaa ja riittoisaa keitosta haluat.

Lisää haluamasi mausteet ja tilkka rasvatonta maitoa antamaan väriä ja kuohkeutta.

Voilá! Nauti täydellisen ruisleivän kanssa ja nimenomaan nauti - sillä siitähän painonhallinnassa on lopulta kyse.

Tunnista itsesi, halusi ja tarpeesi ja syö vain kun nälkä ja vain kun ruoka todella on nautinnollista!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 785 grammaa

Helinanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g287g172kcal4.3g37.2g0.3g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g318g89kcal1.9g18.9g0.6g8g
Purjosipuli 318g73kcal5.8g7.6g0.6g6.7g
Kukkakaali 637g153kcal11.5g14g1.9g14.6g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Vesi3183g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g10g17kcal1.8g2.2g0.1g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen159g53kcal5.3g7.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g1161kcal63.4g183.8g7.4g67g
Valittu annoskoko5000g580kcal31.7g91.9g3.7g33.5g
Annoskoko puolitettuna2500g290kcal15.9g46g1.9g16.8g
Arvot/100g100g12kcal0.6g1.8g0.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86985