Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2412g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 322g123kcal3.2g22.2g0.6g8g
Kaali, paistettu 221g181kcal2.8g9.4g13.7g4.8g
Sipuli, paistettu 101g102kcal1.3g4.9g8.2g1.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Kevyt Herkkulenkki, Atria402g523kcal48.2g4.4g35.8g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 1407g770kcal22.4g184.4g2.4g12g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g60g238kcal1.8g12.1g20.5g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos40g289kcal0.2g0.2g32.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4540kcal165.6g488.6g227.4g56.4g
Valittu annoskoko5000g2270kcal82.8g244.3g113.7g28.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1135kcal41.4g122.2g56.9g14.1g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777