Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2331g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 140g104kcal18.3g1.5g0.6g9.7g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 152g490kcal43.9g10.6g30.3g46.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl839g2853kcal117.5g537.1g26g46.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1515g5455kcal197g1060.6g31.8g56.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17803kcal753.4g3219.6g177.4g316.8g
Valittu annoskoko5000g8901kcal376.7g1609.8g88.7g158.4g
Annoskoko puolitettuna2500g4451kcal188.4g804.9g44.4g79.2g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116