Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 335g1012kcal60g162.4g3.3g35.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g158g44kcal0.9g9.4g0.3g3.9g
Sipuli (kuorittu)131g36kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Peruna, keskikokoinen 60g1051g630kcal15.8g136.6g1.1g9.5g
Vesi, vesijohtovesi 1576g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g657g985kcal6.6g39.4g85.4g4.6g
Oliiviöljy 263g2323kcal0g0g262.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 384g1318kcal39.2g269g4.6g13.4g
Ohrajauho 289g946kcal23.8g186g5.8g22g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 158g421kcal13.4g72.9g6.6g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g15429kcal322.8g1764g740g194.8g
Valittu annoskoko5000g7714kcal161.4g882g370g97.4g
Annoskoko puolitettuna2500g3857kcal80.7g441g185g48.7g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694