Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)620g168kcal8.1g29.8g1.2g10.5g
Peruna, punnittu kuorineen 620g402kcal9.9g81.8g1.1g5.3g
Porkkana 620g203kcal3.8g34.5g1.2g15.8g
Paistijauheliha nauta 5%2481g3201kcal516.1g0g124.1g0g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6.2g17kcal0.7g2.4g0.2g1.6g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa620g1861kcal142.7g0g142.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g11702kcal1362.6g297g541g66.4g
Valittu annoskoko5000g5851kcal681.3g148.5g270.5g33.2g
Annoskoko puolitettuna2500g2926kcal340.7g74.3g135.3g16.6g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794