Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1027g616kcal15.4g133.4g1g9.2g
Bataatti, kuorittu 738g598kcal11.6g124.2g0.4g22.1g
Porkkanaraaste 200g1182g319kcal7.1g62.7g2.4g29.6g
Lanttu 1096g316kcal11g50.4g3.3g19.7g
Palsternakka 957g609kcal4.8g113g3.8g43.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4915kcal99.8g967.4g21.8g247.4g
Valittu annoskoko5000g2458kcal49.9g483.7g10.9g123.7g
Annoskoko puolitettuna2500g1229kcal25g241.9g5.5g61.9g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513