Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g1147g3624kcal258g28.7g275.2g0g
Nauris 1514g415kcal15.1g63.6g4.5g28.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g917g257kcal5.5g54.6g1.8g22.9g
Punajuuri 1147g440kcal11.5g79.1g2.3g28.7g
Oliiviöljy 184g1623kcal0g0g183.5g0g
Hunaja 92g303kcal0.5g74.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13323kcal581.2g600.2g934.6g160.8g
Valittu annoskoko5000g6662kcal290.6g300.1g467.3g80.4g
Annoskoko puolitettuna2500g3331kcal145.3g150.1g233.7g40.2g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877