Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1279g491kcal12.8g88.2g2.6g32g
Nauris 639g175kcal6.4g26.9g1.9g12.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g362g98kcal4.7g17.4g0.7g6.2g
Valkosipuli 43g46kcal3.4g6.9g0.3g0.9g
Rypsiöljy 119g1056kcal0g0g119.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 2131g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 426g1182kcal8.5g12.8g119.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6095kcal71.6g304.4g488.6g102.4g
Valittu annoskoko5000g3047kcal35.8g152.2g244.3g51.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1524kcal17.9g76.1g122.2g25.6g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683