Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 2322g759kcal14.4g129.1g4.6g59.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1667g1269kcal31.3g258.4g3.3g16.7g
Sipuli (kuorittu)397g107kcal5.2g19.1g0.8g6.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.5g0.2g0.6g
Kasvisliemikuutio 44g133kcal4.1g5.9g10.3g0.7g
Suola, annos 3g7.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 12g33kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Basilika, kuivattu 6g15kcal0.9g1.2g0.2g2.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen397g131kcal13.1g19.5g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 119g206kcal9.1g2.7g17.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5367kcal163.2g890g75.4g179g
Valittu annoskoko5000g2683kcal81.6g445g37.7g89.5g
Annoskoko puolitettuna2500g1342kcal40.8g222.5g18.9g44.8g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242