Meksikolainen lihaperunalaatikko

7 keskikokoista kiinteää perunaa
1 iso sipuli
2 tomaattia
400g 10% paistijauhelihaa
El paso Chunky Salsa Medium -purkki (maun mukaan saa olla mild tai hot)
El paso Fajitas mausteseos-pussi
1tl öljyä
(juustoraastetta)

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää fajitas-mausteseos ja salsa.

Kuori ja viipaloi perunat, tomaatit ja sipuli.

Kerrosta ainekset vuokaan aloittaen ja lopettaen jauhelihalla, keskimmäiseen kerrokseen tulee sipuli ja tomaatit.

Ripottele halutessasi pinnalle hieman juustoraastetta ja peitä vuoka foliolla.

Paista uunissa 200 asteessa n. 1h 20min.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Joneksi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1482g2459kcal281.5g0g148.1g0g
Sipuli (kuorittu)259g70kcal3.4g12.4g0.5g4.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g926g188kcal5.6g35.2g2.8g13g
Rypsiöljy 37g328kcal0g0g37g0g
Salsa Old El Paso Thick ´n Chunky Hot741g259kcal9.6g44.4g2.2g11.1g
Peruna, keskikokoinen 60g1556g933kcal23.3g202.2g1.6g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8475kcal646.8g588.4g384.4g85g
Valittu annoskoko5000g4237kcal323.4g294.2g192.2g42.5g
Annoskoko puolitettuna2500g2119kcal161.7g147.1g96.1g21.3g
Arvot/100g100g85kcal6.5g5.9g3.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96320