Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)1627g2264kcal180.6g6.5g169.2g0g
Sokeri 311g1261kcal0g310.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 333g1142kcal33.9g233g4g11.6g
Perunajauho 1dl=70g370g1239kcal0.4g303.3g0g0g
Leivinjauhe 30g52kcal1.5g11.2g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore74g19kcal0g6.7g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g2219g3550kcal159.8g355g155.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g37g107kcal0.4g20.7g0g14.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19266kcal753.2g2493.4g657g53.2g
Valittu annoskoko5000g9633kcal376.6g1246.7g328.5g26.6g
Annoskoko puolitettuna2500g4817kcal188.3g623.4g164.3g13.3g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179