Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 602g138kcal10.9g14.5g1.2g12.6g
Peruna, punnittu kuorineen 1806g1169kcal28.9g238.1g3.1g15.4g
Timjami 3.6g10kcal0.3g1g0.3g1.3g
Rypsiöljy 33g288kcal0g0g32.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1927g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 27g81kcal2.5g3.6g6.2g0.4g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g602g662kcal13.8g24.1g60.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4695kcal112.8g562.6g207g59.4g
Valittu annoskoko5000g2348kcal56.4g281.3g103.5g29.7g
Annoskoko puolitettuna2500g1174kcal28.2g140.7g51.8g14.9g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181