Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 529g1814kcal53.9g370.1g6.3g18.5g
Kananmuna kuoreton 224g319kcal28g0.7g22.9g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 407g679kcal30.5g16.3g52.9g10.6g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 20g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka732g695kcal124.4g3.7g18.3g0g
Sipuli 224g68kcal2.8g10.7g0.4g3.8g
Paprika punainen 610g179kcal5.7g27.5g2.4g11.6g
Ananas, omassa liemessään 580g302kcal2.9g64.9g0g8.1g
Kananmuna kuoreton 447g638kcal55.9g1.3g45.9g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 813g347kcal27.5g39g8.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.1g28.5g0.5g1.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 4.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.1g11kcal0.4g1.6g0.1g1.1g
Emmental, punaleima 17%366g1061kcal124.4g0g62.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g12506kcal921g1128.6g440g110.2g
Valittu annoskoko5000g6253kcal460.5g564.3g220g55.1g
Annoskoko puolitettuna2500g3127kcal230.3g282.2g110g27.6g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965