Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 141g39kcal1.7g5.7g0.3g3g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)52g17kcal0.9g2.4g0.1g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g20g19kcal0.8g3.4g0g1g
Chili paprika punainen5.6g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Persilja1.4g0.2kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen28g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.6g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.8g7.9kcal0.2g0.3g0.7g0g
Porkkana 42g14kcal0.3g2.3g0.1g1.1g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)4.2g8kcal0g1.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 169g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 28g8.5kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1003g250kcal9.4g39.2g2.8g13g
Valittu annoskoko502g125kcal4.7g19.6g1.4g6.5g
Annoskoko puolitettuna251g63kcal2.4g9.8g0.7g3.3g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990