Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g300g2156kcal3g3g239.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 876g3006kcal89.3g613.1g10.5g30.7g
Kauralese 180g647kcal32.3g81.9g13.8g31.4g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g7.5g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 599g384kcal19.2g28.9g21g0.1g
Parsakaali brokkoli 749g263kcal34.6g14.6g2.2g18.7g
Kirsikkatomaatti, suomalainen300g60kcal1.8g11.4g0.9g4.2g
Paprika keltainen 359g108kcal3.4g18.3g0.7g7.2g
Saksanpähkinä 180g1222kcal26.4g5.9g117.2g28.6g
Kananmuna, omega, 1 kpl494g642kcal64.7g1.5g41g0g
Ruokakerma Valio 5%599g359kcal7.2g16.8g29.9g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl45g241kcal2.2g1.3g25.2g2g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta300g1369kcal119.8g0g95.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10032g21018kcal811g1616g1195.6g246g
Valittu annoskoko5016g10509kcal405.5g808g597.8g123g
Annoskoko puolitettuna2508g5255kcal202.8g404g298.9g61.5g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135472