Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 1440g656kcal7.2g118.1g2.9g57.6g
Peruna, keskikokoinen 60g760g456kcal11.4g98.8g0.8g6.8g
Sipuli (kuorittu)244g66kcal3.2g11.7g0.5g4.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g52g54kcal4.1g8.5g0.3g1g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Lihaliemikuutio Maggi40g112kcal3.6g2.8g9.2g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g40g94kcal1.2g10.5g5.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt400g184kcal12.8g19.2g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10032g3950kcal87g539.2g130g139g
Valittu annoskoko5016g1975kcal43.5g269.6g65g69.5g
Annoskoko puolitettuna2508g988kcal21.8g134.8g32.5g34.8g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374