Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)100g18kcal1.8g1.8g0.3g2g
Keräkaali, 100g25g6kcal0.3g0.9g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g7g8.4kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)100g40kcal1.1g7.2g0.5g1.4g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g40g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g2.5g19kcal0g0g2.1g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 15g34kcal2.4g0.1g2.7g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g23g79kcal4.5g0.1g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1004g457kcal21.4g32g26.2g10.4g
Valittu annoskoko502g229kcal10.7g16g13.1g5.2g
Annoskoko puolitettuna251g114kcal5.4g8g6.6g2.6g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345