Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 15g50kcal0g12.2g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g100g730kcal1g1g80g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Mustikka metsä- 300g132kcal1.5g19.2g1.8g9.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1005g2523kcal5.2g236.4g163.6g20.2g
Valittu annoskoko503g1262kcal2.6g118.2g81.8g10.1g
Annoskoko puolitettuna251g631kcal1.3g59.1g40.9g5.1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593