Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2627g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g876g263kcal8.8g52.5g1.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha701g1163kcal133.1g0g70g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 210g669kcal51.2g96g4g18.7g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 350g466kcal29.6g61.6g7g17.5g
Porkkana 175g57kcal1.1g9.7g0.4g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10052g5340kcal454.6g456g167g84.6g
Valittu annoskoko5026g2670kcal227.3g228g83.5g42.3g
Annoskoko puolitettuna2513g1335kcal113.7g114g41.8g21.2g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413