Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1750g298kcal7g43.7g10.5g12.2g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)1400g2324kcal266g0g140g0g
Ranskankerma Valio525g1470kcal13.1g18.4g147g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g788g160kcal4.7g29.9g2.4g11g
Lihaliemikuutio Maggi39g108kcal3.5g2.7g8.9g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)350g945kcal105g0g59.5g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10052g10703kcal803.2g206.2g737.2g52.4g
Valittu annoskoko5026g5351kcal401.6g103.1g368.6g26.2g
Annoskoko puolitettuna2513g2676kcal200.8g51.6g184.3g13.1g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690