Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1.2g0.6kcal0g0g0g1g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g13g7.5kcal1.1g0.7g0.1g9.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 50g172kcal2.7g37.9g0.6g0.6g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 25g95kcal1.4g20.9g0.3g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 249g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 87g281kcal10.4g52.7g1.7g5.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 25g81kcal7.2g1.7g5g7.6g
Auringonkukansiemen 17g104kcal4g2.2g8.6g1g
Kurpitsansiemen,kuoreton17g85kcal3.1g7.3g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g1800kcal59.8g261.6g55.2g49.8g
Valittu annoskoko504g900kcal29.9g130.8g27.6g24.9g
Annoskoko puolitettuna252g450kcal15g65.4g13.8g12.5g
Arvot/100g100g179kcal5.9g26g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974