Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt87g40kcal2.8g4.2g1.3g0g
Hiiva 8.7g6.5kcal1.1g0.1g0g0.6g
Vehnäjauho, sunnuntai208g728kcal25g147.8g4.4g6.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g14g8.9kcal0.5g0g3.5g0g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Voi 35g252kcal0.4g0.1g28.2g0g
Sokeri 59g239kcal0g58.9g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.7g5.4kcal0.2g1g0.1g0.5g
Rusinat (Rainbow) 1 pss35g111kcal1g24.6g0.2g3.4g
Sekahedelmä, kuivattu 35g77kcal1.2g15.2g0.3g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g2996kcal69.6g504g80.2g27.2g
Valittu annoskoko504g1498kcal34.8g252g40.1g13.6g
Annoskoko puolitettuna252g749kcal17.4g126g20.1g6.8g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984