Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi226g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 150g66kcal0.8g9.6g0.9g5g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g53g22kcal5.2g0.2g0.1g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe75g217kcal0.9g42.1g0g30.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g611kcal13.8g103.8g2g70.2g
Valittu annoskoko504g306kcal6.9g51.9g1g35.1g
Annoskoko puolitettuna252g153kcal3.5g26g0.5g17.6g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888