Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 114g811kcal0.9g0.5g91.4g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g91g356kcal0.2g88.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.7g15kcal0g3.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 50g72kcal6.3g0.2g5.2g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original69g257kcal0.1g63.1g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 149g510kcal15.1g104g1.8g5.2g
Leivinjauhe 4.6g8kcal0.2g1.7g0g0g
Kinuskikastike 23g97kcal0.2g13g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g4251kcal46g549.4g206.8g10.4g
Valittu annoskoko504g2125kcal23g274.7g103.4g5.2g
Annoskoko puolitettuna252g1063kcal11.5g137.4g51.7g2.6g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760