Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g1394g781kcal118.5g69.7g2.8g0g
Kananmuna kuoreton 307g437kcal38.3g0.9g31.4g0g
Sokeri 446g1810kcal0g445.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 279g848kcal24.4g154.4g5.3g38.7g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)195g722kcal27.3g107.3g15.6g21.5g
Leivinjauhe 22g39kcal1.2g8.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 502g1722kcal51.1g351.2g6g17.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl28g251kcal0g0g27.9g0g
Mustikka metsä- 1394g614kcal7g89.2g8.4g46g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g390g144kcal35.1g0g0g0g
Sokeri 84g339kcal0g83.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g15414kcal605.8g2620.4g194.8g247.8g
Valittu annoskoko5040g7707kcal302.9g1310.2g97.4g123.9g
Annoskoko puolitettuna2520g3854kcal151.5g655.1g48.7g62g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518