Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 667g4740kcal5g2.7g533.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1157g3968kcal117.9g809.6g13.9g40.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 222g143kcal7.1g10.7g7.8g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2224g858kcal3.6g181.5g2g33.4g
Voi 111g807kcal1.3g0.4g90.4g0g
Manteli 222g1370kcal53.5g14.7g120.1g16g
Sitruunamehu, laimentamaton178g37kcal0.5g2.8g0g0.2g
Sokeri 191g776kcal0g191.1g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 53g122kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g25642kcal377.8g2427g1536g180.2g
Valittu annoskoko5040g12821kcal188.9g1213.5g768g90.1g
Annoskoko puolitettuna2520g6411kcal94.5g606.8g384g45.1g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935